Låt maten bli din medicin och medicinen din mat

Låt maten bli din medicin och medicinen din mat

Låt maten bli din medicin och medicinen din mat

Fadern till den moderna medicinen, Hippokrates, myntade detta begrepp för tusentals år sedan. inom ayurvedan praktiseras detta sedan 5000 år tillbaka. Tusentals år senare råder det fortförande en stor okunskap och ovilja att inse fakta hos de flesta människor och experter på kost och hälsa i utvecklade länder. Att äta bra mat är en förutsättning för hälsa! Att det vi äter är det ska ge näring till alla våra fysiska livsprocesser och byggstenar verkar vara helt främmande i sjukvården.

Fortförande är våra livsmedel överbearbetade, fulla med socker och transfetter och steriliserade från viktig näring. Fortförande så (trots all bevisad kunskap om kost och hälsa) orsakar sjukdomar som diabetes till hjärtsjukdomar, fetma, anorexia med mera ENORMT lidande i västvärlden. Forförande äter vi genmanipulerade grödor från andra sidan jordklotet, skövlar och förstör ekosystem med transporter och monokulturell odling: Fortförande serverar man gammal micrad mat på våra sjukhus. Fortförande växer det upp mcdonalds och snabbmatsrestauranger som matar oss med skit och lurar våra barn som parasitsvampar ur jorden.....

Ayurveda har praktiserat naturliga principer för hälsa i årtusenden. Hippokrates visste detta för tusentals år sedan, socialstyrelsen har alla möjligheter och resurser för att samla bevis på kostens betydelse för hälsa. Ändå så fortsätter man skövla, tillåta folk att dö i kostrelaterade sjukdommar. Vakna upp!

Köp närproducerat, oberabetat, ekologiskt då det är möjligt. Ta makten över dina val. För en sundare hälsa och en bättre värld.

Din liksom planetens hälsa byggs upp utifrån vad vi matar den med......

2015-10-04 11:49